4 Cara Melegakan Bayi Menangis Dalam Beberapa Saat

0
2559
views

Kami di Lovebaby ingin berkongsi tip-tip dari beberapa pakar kanak-kanak yang serta-merta melegakan bayi menangis dan sukar tidur. Wow! Boleh dipercayai ke? Belum cuba belum tahu. Kamikan sentiasa membawakan solusi yang terbaik kepada anda.

Secara umumnya, bayi menangis adalah disebabkan:
1. Kelaparan
2. Lampin perlu ditukar
5. Kepanasan atau kesejukan
6. Tidak sihat seperti demam
7. Ketidakselesaan

Jika anda mendapati kesemua kriteria di atas tidak relevan, maka cubalah teknik-teknik yang berikut:

Teknik 1


Seorang doktor pakar dari Santa Monica, Amerika Syarikat telah menunjukkan cara menenangkan bayi yang sedang menangis. Teknik ini sesuai untuk bayi berusia 2 ke 3 bulan.
Menurut beliau, teknik ini sesuai untuk kebanyakan bayi. Jika tidak, mungkin anda perlu meneliti semula sebab-sebab yang disenaraikan di atas.

Teknik 2


Teknik ini pula, bayi perlu dibedung terlebih dahulu. Teknik ini dikatakan meniru keadaan ketika bayi di dalam perut ibu. Pastikan anda memahami terlebih dahulu cara-cara yang ditunjukkan.

Teknik 3

https://www.youtube.com/watch?v=37PAMsQ7Qvo
Ini mungkin teknik yang paling mudah. Anda perlu menyapu-nyapu sehelai tisu lembut ke atas muka bayi sehingga tidur. Mudah bukan?

Teknik 4


Lebih kurang sama dengan teknik sebelum ini, cuma kali ini anda hanya menggunakan tangan. Cubalah. Mana tahu ia menjadi.

Tidak semestinya teknik-teknik yang disenaraikan ini akan berjaya seratus peratus dan setiap kali. Kami berharap ia dapat membantu anda disaat anda mendapatkan rehat yang anda perlukan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.